Medeoprichter Verhalenhuis Belvédère Chris de Jong overleden

Grote verslagenheid bij Verhalenhuis Belvédère, medeoprichter Chris de Jong is zeer plotseling overleden.

“Afgelopen woensdag, in ons midden, op het zonnige terras van het Verhalenhuis, overleden. Wat hadden we nog veel plannen samen. Met hem konden we de wereld opschudden, buiten alle gebaande paden het onmogelijke mogelijk maken. Chris is onvervangbaar en voor ongekend veel mensen van betekenis. We gaan hem zo verschrikkelijk missen”, zo laat het Verhalenhuis weten in een reactie.

Naast medeoprichter deed Chris meer voor de organisatie en de buurt. “Hij bedacht de Belvédère obligaties en andere innovatieve financiële constructies en oplossingen. Hij hielp nieuwe en bestaande initiatieven, mensen zonder papieren of in moeilijkheden, geheel onafhankelijk, altijd via daden, vanuit de overtuiging dat we allen onze passie voor cultuur en talenten blijvend moeten voeden en ontwikkelen.” Op vrijdag 1 juli van 11.30 – 13.30 uur is er een afscheidsdienst in Arminius Rotterdam, Museumpark 3.

Mochten er mensen zijn die foto’s, verhalen en herinneringen willen delen met het Verhalenhuis, dan zijn die van harte welkom. Je kunt mailen naar [email protected] of sturen naar Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam.