Meer druk op uitzetting van bewoners Pension Almonde door nieuwe corona maatregelen

De bewoners van de Rotterdamse Almondestraat die in ‘Pension Almonde’ als community leven, weten al vanaf het begin dat er een dag komt dat het gebouw gesloopt gaat worden. Die tijd is bijna gekomen, want in november moeten alle bewoners deze unieke plek verlaten. Om nieuwe mogelijkheden te verkennen voor de Rotterdamse woningmarkt, was het plan om tijdens een ‘hackathon’ op 17 en 18 november met een oplossing te komen voor huisvesting. Door de nieuwe coronamaatregelen kan dit samenzijn echter niet doorgaan en dat voert de druk op voor de bewoners.

Een hackathon is een bijeenkomst om gezamenlijk aan een thema te werken, met als doel om binnen een bepaalde tijd met een creatieve oplossing te komen. Deze bijeenkomst werd ook ingezet bij de oplossing voor nieuwe woonmogelijkheden voor de bewoners van Pension Almonde. In het weekend van 17 en 18 november zouden de stadsnomaden samen met onder andere architecten en beleidsmakers werken aan oplossingen voor de woningmarkt. Uiteraard met als doel om ook een nieuwe woonvorm te vinden voor de huidige community binnen Rotterdam. 

Organisator en bewoner Francisco Santos laat weten dat er plannen zijn om de komende vier weken verschillende online groepsgesprekken te organiseren met de verschillende deelnemers. Maar, de bewoners moeten er toch echt vanaf november uit en dat betekent een grote vertraging wat betreft een nieuwe oplossing. ‘Voor sommige bewoners zal dit, in het ergste geval, betekenen dat ze dakloos zullen worden. Er zijn voor de meeste wel andere vormen van onderdak mogelijk, maar we blijven toch het liefst als community bij elkaar’, aldus Francisco. 

De afgelopen jaren waren wij meerdere keren op bezoek bij Pension Almonde. Bekijk hieronder een aantal van onze reportages.

De stadsnomaden van Pension Almonde namen op een bijzondere manier afscheid van hun woning. Met een slopera lieten ze buurtbewoners genieten van de bijzondere woonruimte:

De bewoners aan de Almondestraat hebben zich voorgenomen om elkaar en de buurt te steunen tijdens de coronacrisis. De huizen aan de straat in Rotterdam-Noord worden binnenkort gesloopt. De moderne stadsnomaden die er nu wonen vormen al een langere tijd een community en dat komt in deze crisis eigenlijk wel goed uit:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat