Meer groen op zuid door tuinman René

Achter speeltuin de Klimroos is een tuin, maar door gebrek aan onderhoud niet meer zo mooi. René is vrijwillig tuinman en hij zet zich in om er weer een groen plekje van te maken waar senioren bij elkaar kunnen komen.
René Vrijenhoek wilde iets doen voor de wijk en door gesprekken met Humanitas kwamen ze op het idee dat hij vrijwillig tuintjes ging opknappen. Hij gaat bij mensen langs voor wie het lastig is om zelf hun tuin te onderhouden. Zo gaat hij langs bij de 90 jarige meneer Willemsen. Zijn tuin kan wel wat onderhoud gebruiken en hij is dan ook maar al te blij met de hulp en het gezellige praatje.

In Bloemhof is hij bezig met een tuin voor senioren. De tuin ligt achter speeltuin de Klimroos. Samen met andere vrijwilligers willen ze er er een mooi plekje van maken waar senioren groenten kunnen verbouwen, samen kunnen komen en kunnen barbecuen.

René is ook nog bezig met een tuin op het Ericaplein. Hij is bezig geweest om de verwilderde tuin om te toveren in een mooi groen plekje: “Het moet toch een stukje midden wijk zijn waar mensen bij elkaar komen. De kinderen kunnen aan die kant in de speeltuin ravotten. In het hoekje wordt een bankje gecreëerd voor de ouders. Wat ik echt veranderd zou willen zien, is meer groen in de wijk. Dat is het belangrijkste.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter