Meer leuke uitjes en activiteiten in de stad tijdens de herfstvakantie

Je kunt naar de bioscoop, een kindvriendelijk museum, uitwaaien op het strand, maar wat is er nog meer te doen voor de kleine Rotterdammers in deze vrije week? OPEN Rotterdam inventariseerde verschillende activiteiten in de stad.

In de wijkcentra Hillevliet en Oleander in Bloemhof kun je woensdag 20 oktober zaalvoetballen en gamen, een dag later kun je weer gamen, maar ook kickboksen en vrijdag de 22ste is er afro & streetdance en een skate en stunt workshop, waar je wel even van te voren voor moet aanmelden. Kijk op wij010.nl/agenda voor meer informatie, want ook na 24 oktober is hier genoeg te beleven.

We blijven op Zuid, want in Vreewijk is woensdag een fashion en rap workshop en kun je donderdag kickboksen, voetballen en spelletjes spelen. In het Huis van de wijk op het Noordereiland, kunnen kinderen tot 9 jaar vrijdag meedoen aan een workshop vlaggen maken.

Het huis van de wijk in Pernis, de Bonte Koe, organiseert donderdag aikido voor kinderen. In Rotterdam-Noord kunnen kinderen in gesprek met de topsporters Stefan de Vrij (voetbal) en Nouchka Fontijn (boksen). Stefan vertelt hoe hij omging met de druk toen hij plots topsporter werd. Hij hoopt op deze manieren jongeren te voorzien van wat mentale steun in deze lastige tijden. Nouchka geeft een zeer sportieve workshop, allemaal te beleven op woensdag 20 oktober. Het Ammersooiseplein is 21 oktober dé plek voor een herfstfeest. Voor een volledig programma van de diverse activiteiten in Noord, kun je hier klikken.