Meer ZZP-werkplekken in Rotterdam

Voormalig eigenaar van Hollywood, Fred Diaz, heeft besloten dat hij de bovenruimte van Hollywood gaat verhuren als ZZP-werkplek. Dit is de zoveelste werkplek in de reeks locaties die er al zijn in Rotterdam, zoals het Schieblock, Kleinhandel en ZOHO. Zijn ZZP-werkplekken de toekomst of is dit een manier om leegstand te verdoezelen?

Ruud Tompot van Reset Your Brand, een adviesbedrijf aan bedrijven over veranderingen in grote steden, gelooft helemaal in het ‘nieuwe werken’ en ziet die nieuwe werkplekken in Hollywood wel zitten. Volgens Tompot is er een verandering in de maatschappij gaande waarbij jonge creatieve mensen hun eigen ding willen doen, maar wel graag samenwerken. Daar zijn ZZP-plekken de ideale plaats voor.

Afgelopen jaar schreven zich 8868 zzp’ers zich in in de regio Rotterdam. Dat is minder dan een jaar eerder, want toen waren er nog 9092 zzp’ers, zo blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Het zzp-bestaan blijkt ook grillig. 5598 eenmansondernemingen werden uitgeschreven en er gingen 120 failliet.