Meezingen met pop- en rocknummers met Popkoor WOW

Wie een koor voor zich ziet denkt al snel aan een ouderwets kerkkoor, of een koor dat klassieke liederen voordraagt. Maar bij Popkoor WOW gooien ze het over een hele andere boeg. Centraal staat de gezelligheid. Elke maandagavond komen de leden bij elkaar in Cretopia aan de West-Kruiskade om samen moderne pop en rock nummers te zingen En als klap op de vuurpijl mogen ze later dit jaar naar alle waarschijnlijkheid ook gaan optreden op De Parade!

Wie binnenloopt bij Cretopia op een maandagavond komt in een zaal vol muziek en verschillende stemgeluiden terecht en als je wil, mag je direct meedoen: “Dat is het leuke van dit popkoor, iedereen mag er bij, zelfs al denk je dat je niet kan zingen”, aldus initiatiefneemster Inge Bonthond, die samen met een vriendin een koor wilde beginnen, waarbij laagdrempeligheid en gezelligheid een belangrijk onderdeel vormde.

Daarbij was ook een muzikaal begeleider nodig en dat werd Ed Versloot, die besloot om mee te helpen en aangeeft dat het een hecht en gezellig muzikaal collectief is: “Iedereen kent elkaar weer via via, en het zijn dan ook allemaal Rotterdammers. Het is gewoon een gezellige boel en dat maakt het zo leuk om hier elke maandagavond mee te zingen.”

Die gezelligheid wordt nog maar eens onderstreept door alle aanwezigen, zo ook door Robert: “Maandag is sowieso een dag dat je nooit zoveel te doen hebt of dat er niet veel te doen is, dus dan is het leuk om hier te zingen. En daarnaast gaan we tegenwoordig altijd achteraf even borrelen omdat je elkaar beter leert kennen, dat is misschien nog wel het leukste.”

Ingrid voegt daar tot slot nog aan toe: “Je hebt het al gehoord, het is hartstikke gezellig en ook al is er al animo genoeg…er mogen van mij nog genoeg mensen bij!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat