Meidenvoetbal in de lift bij VOC

Meidenvoetbal zit in de lift en zo ook in Rotterdam. Vorig jaar werden de Nederlandse voetbalvrouwen Europees kampioen en daarmee is vrouwenvoetbal in populariteit gestegen. Ook bij voetbalclub VOC in Rotterdam-Hillegersberg is de toestroom jonge voetballende meiden gigantisch gegroeid.
“Het groeit als kool”, zo begint Winand van Hooff, coördinator meidenvoetbal bij VOC. Het heeft geresulteerd in meerdere elftallen waarbij groepen meiden met andere meiden van hun leeftijd kunnen voetballen. Iets wat vroeger sporadisch mogelijk was: “Vooral de afgelopen twee jaar zie je dat de aanmeldingen blijven stijgen en dat we zelf eigenlijk niet zoveel meer hoeven te doen qua werving”, zo vervolgt Van Hooff.

Een van de teams die VOC nu heeft is het Meiden Onder 13-team. In maar liefst twee groepen trainen de meiden elke dinsdag en donderdag onder leiding van Martijn van Itallie: “Ik ben gezegend met drie dochters en daarvan voetballen er ook een paar, dus zodoende ben ik hierbij betrokken geraakt”, zo zegt de hoofdcoach, die toevoegt dat het wel een andere benadering vraagt dan bij de jongens: “Meiden willen graag iets meer in overleg doen, terwijl jongens gewoon met de bal willen rondrennen.”

Zodoende lijkt meidenvoetbal niet meer weg te denken bij VOC, en ook de meiden zelf zijn maar al te blij dat ze tegenwoordig hun eigen teams hebben: “Jongens passen toch nooit de bal naar meisjes”, zo zegt één van de meiden, terwijl een ander toevoegt: “En het is ook nog eens veel gezelliger!”. Bekijk de hieronder de video.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter