Series van OPEN Rotterdam/
Melly TV

Kunstinstituut Melly, dat is de nieuwe naam van het instituut dat voorheen bekend stond als Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst. In Melly TV wordt inzicht gegeven in het totstandkomingsproces van de naamsverandering. Ook het onderwerp van aflevering 3, ‘vreugde’, is onderdeel van dit proces.

Aflevering 1 – Kwetsbaarheid Corrected Social

We staan uitgebreid stil bij de vraag in hoeverre kwetsbaarheid nodig is voor verandering. Ook wordt in deze driedelige serie onderzocht in welke mate er een verband is tussen de naamsverandering en hervormingen binnen het onderwijs. Daarnaast is er erkenning voor doorlopende veranderingsprocessen en worden deze gevierd.

Aflevering 2 – Hoe maakt leren deel uit van het dekoloniseren van instellingen?

Aflevering 2, onder leiding van Munganyende Hélène Christelle gaat in op het onderwerp onderwijs. Hoe maakt leren deel uit van het dekoloniseren van instellingen? En hoe houdt de naamsverandering van het kunstinstituut verband met onderwijshervormingen in Nederland en daarbuiten? Te gast zijn onder meer Vivian Ziherl, Rolando Vázquez Melken, Aqueene Wilson en Lakiescha Tol.

Aflevering 3 – Waarom vreugde belangrijk is in tijden van crisis en verandering

Aflevering 3 wordt gepresenteerd door Simon(e) van Saarloos. Zij gaat in gesprek met met Paul van Gennip en Jessy Koeiman, beiden werkzaam bij Kunstinstituut Melly en met Leal van Heerwaarden, Non van Driel, Mieke Borm-­Everaert, Lisa Hinderks, Jeanette Chedda, Sherry Jae Ebere, en Mira Thompson. Ook krijgt de kijker antwoord op de vraag: Wie is Melly Shum eigenlijk? Stijn Kemper en Yahaira Brito Morfe spreken Melly via een videoverbinding vanuit haar woonplaats in Canada.

Aflevering 1 – Kwetsbaarheid Corrected Social…

Aflevering 2 – Hoe maakt leren deel uit van het…

Aflevering 3 – Waarom vreugde belangrijk is in …