Menselijke slinger als protest tegen stadsbrug tussen De Esch en IJsselmonde

Actieoverleg Oeververbinding maakt zondag 9 juli met een menselijke slinger visueel duidelijk hoeveel de gemeente af wil graven van de Eschpolder voor de komst van de nieuwe stadsbrug. “Om te laten zien wat er op het spel staat”, vertelt woordvoerder Jacob Kes.

Er staat namelijk nogal wat op het spel, zo meent Kes. “Het is een uniek stukje verwilderde natuur. Groen is sowieso al vrij zeldzaam in Rotterdam, al helemaal als het verwilderd is. En het is daarnaast geen plek waar je voor hoeft te betalen, je mag er gewoon zijn.”

Maar dat unieke stukje natuur moet op de schop voor de komst van een derde stadsbrug tussen De Esch en Feyenoord City. Een alternatief voor een nieuwe oeververbinding zou een tunnel kunnen zijn, maar de gemeente besloot eind vorig jaar toch voor een brug te gaan. Tot teleurstelling van veel bewoners.

Daarom roept Kes op om zondag te verzamelen in de Eschpolder en een menselijke slinger te vormen. Naast dat ze willen laten zien wat er op het spel staat, willen ze ook meer mensen bereiken en laten weten wat er precies gaat gebeuren. “Voor veel mensen is het niet direct duidelijk waarom een brug in plaats van een tunnel zo’n slecht idee is”, legt hij uit. “Met dit protest willen we mensen op de hoogte stellen van alle haken en ogen.”

Het protest start om 14.00 uur bij de tramhalte Opstelspoor aan De Esch.