Series van OPEN Rotterdam/
Mentale gezondheid

Met de serie Mentale gezondheid onderzoekt presentatrice en psycholoog Zoë Pinto e Neto hoe we in deze moeilijke tijden goed in ons vel blijven zitten. Van minder concentratie en minder contact met elkaar tot verveling en wisselende emoties. Zelf probeert ze dingen uit en ze vraagt psychologen, coaches en andere professionals het hemd van het lijf.

Zoë in gesprek over hoe je positief en fit blijft

Zoë in gesprek over hoe je positief en fit blijft.

Zoë gaat in gesprek over mentale gezondheid met Maudi Oerlemans van Happy Fit Challenge

Inmiddels is voor velen buiten en thuis sporten de nieuwe standaard. Maar, sommigen vinden het nog steeds lastig om fit te blijven. Hoe doe je dat bijvoorbeeld met voeding? Farzana Alladin vertelt over eigen ervaring en Maudi Oerlemans van de Happy Fit Challenge geeft je tips om blij fit te blijven!

Zoë gaat in gesprek met jongeren over hoe zij zich voelen

Zoë gaat in gesprek met jongeren over hoe zij zich voelen.

Hoe voelen Rotterdammers zich na een jaar coronacrisis?

De mentale gezondheid van Rotterdammers gaat door de coronacrisis achteruit. Instellingen en deskundigen trekken aan de bel. Journalist en psycholoog Zoë Pinto e Neto gaat voor haar serie “Mentaal gezond tijdens corona” naar de Binnenrotte en vraagt daar de Rotterdammers hoe gaat het nou eigenlijk met ze gaat. Én misschien belangrijker: wat hebben ze nodig om lekker in hun vel te blijven zitten?

Zoë gaat in gesprek met kinderen en leerkrachten over thuisonderwijs

Kijk mee met aflevering 4 van Mentaal Gezond tijdens Corona 2.0! Vandaag gaat presentatrice en psycholoog Zoë in gesprek met kinderen en leerkrachten over de lockdown. Hoe vinden zij het om thuisonderwijs te krijgen en te geven? Praat mee!

Zoë gaat in gesprek over relaties met liefdestherapeut Esther

Kijk mee met aflevering 4 van Mentaal Gezond tijdens Corona 2.0! Vandaag gaat presentatrice en psycholoog Zoë in gesprek met liefdestherapeut Esther over hoe we in deze moeilijke periode onze relaties onderhouden. Praat mee!

Zoë gaat in gesprek over de winterdip met psycholoog Hanan

Niet meer uitgaan, zoveel mogelijk thuiswerken, afstand houden van elkaar, en telkens maar berichten over het coronavirus, het is een bijzondere tijd. Om te kijken wat dat met Rotterdammers doet, gaat presentator én psycholoog Zoë Pinto E Neto vanaf woensdag 4 november wekelijks om 12.00 uur in gesprek met Rotterdammers. In deze aflevering praat ze de winterdip met psycholoog Hanan.

Zoë gaat in gesprek over mentale gezondheid met millennialpsycholoog Iris van der Steen

Niet meer uitgaan, zoveel mogelijk thuiswerken, afstand houden van elkaar, en telkens maar berichten over het coronavirus, het is een bijzondere tijd. Om te kijken wat dat met Rotterdammers doet, gaat presentator én psycholoog Zoë Pinto E Neto vanaf woensdag 4 november wekelijks om 12.00 uur in gesprek met Rotterdammers. In deze aflevering praat ze met millennialpsycholoog Iris van der Steen.

Zoë gaat in gesprek over mentale gezondheid met Gina Heerenveen

Niet meer uitgaan, zoveel mogelijk thuiswerken, afstand houden van elkaar, en telkens maar berichten over het coronavirus, het is een bijzondere tijd. Om te kijken wat dat met Rotterdammers doet, gaat presentator én psycholoog Zoë Pinto E Neto vanaf woensdag 4 november wekelijks om 12.00 uur in gesprek met Rotterdammers. In deze aflevering praat ze met Gina Heerenveen.

Wat doet de coronatijd met jouw mentale gezondheid?

De coronacrisis heeft in het afgelopen jaar veel veranderd en dat heeft invloed op de mentale gezondheid van Rotterdammers. Van een toename van eenzaamheid onder ouderen en jongeren tot mensen die hun werk kwijtraakten; de effecten zijn divers.

Reporter Zoë maakt de balans op van de zoektocht naar manieren mentaal gezond te blijven

We merken allemaal de effecten van de coronacrisis, de sociale distantiëring en het thuiswerken. Onze verslaggever en tevens psychologe Zoë zoekt daarom naar manieren om je mentale gezondheid in deze gekke tijden op peil te houden. Inmiddels versoepelen de maatregelen en gaat de samenleving langzaam terug naar normaal, dus maakt Zoë, samen met Sherill, de balans op.

Zoë live in gesprek met trainer en teamcoach Tica Peeman

Onze verslaggever Zoë is psycholoog en gaat op zoek naar manieren om de mentale gezondheid op peil te houden. Deze week gaat onze reporter Zoë in gesprek met trainer en teamcoach Tica Peeman.

Live in gesprek met psycholoog Hanan

Onze verslaggever Zoë is psycholoog en gaat op zoek naar manieren om de mentale gezondheid op peil te houden. Kijk live mee naar haar gesprek met mede-psycholoog Hanan!

Aflevering 4 – Zoë ‘nietst’ een dagje voor de mentale gezondheid

OPEN reporter en psycholoog Zoë is tijdens de coronacrisis op zoek naar manieren om mentaal gezond te blijven. In deze vlog vertelt ze dat ze erg moe is en dus maar een dagje gaat ‘nietsen’.

Aflevering 3 – Zoë voelt zich beter door nieuwe look

Op de redactie merken ook wij de invloed van de coronacrisis. Daarom gaat reporter Zoë op digitale speurtocht naar manieren om haar mentale gezondheid op peil te houden. Eerder probeerde ze yoga en koken, deze keer ontspant ze met haarverf en make-up!

Aflevering 2 – Zoë maakt saoto soep in quarantaine ter ontspanning

Op de redactie merken ook wij de invloed van de #Coronacrisis. Daarom gaat reporter Zoë op digitale speurtocht naar manieren om haar mentale gezondheid op peil te houden. Eerder probeerde ze yoga, deze keer richt ze zich op comfort food: Saoto!

Aflevering 1 – Zoë op online speurtocht naar gezondheid tijdens corona

Ook de redactie van OPEN Rotterdam werkt al drie weken vanuit huis en we beginnen de gevolgen het binnen zitten en gebrek aan gezelligheid te merken. Daarom gaat Reporter Zoë de komende weken op een digitale speurtocht naar manieren om thuis de mentale gezondheid op peil te houden. En die speurtocht begint met een uurtje yoga.

Zoë in gesprek over hoe je positief en fit bli…

Zoë gaat in gesprek over mentale gezondheid me…

Zoë gaat in gesprek met jongeren over hoe zij …

Hoe voelen Rotterdammers zich na een jaar coron…

Zoë gaat in gesprek met kinderen en leerkracht…

Zoë gaat in gesprek over relaties met liefdest…

Zoë gaat in gesprek over de winterdip met psyc…

Zoë gaat in gesprek over mentale gezondheid me…

Zoë gaat in gesprek over mentale gezondheid me…

Wat doet de coronatijd met jouw mentale gezondh…

Reporter Zoë maakt de balans op van de zoektoc…

Zoë live in gesprek met trainer en teamcoach T…

Live in gesprek met psycholoog Hanan…

Aflevering 4 – Zoë ‘nietst’ een dagje voor de …

Aflevering 3 – Zoë voelt zich beter door nieuw…

Aflevering 2 – Zoë maakt saoto soep in quarant…

Aflevering 1 – Zoë op online speurtocht naar g…