Series van OPEN Rotterdam/
Met alle liefde

Een jonge mantelzorger is iemand die voor een familielid zorgt. Er kan in de familie of het gezin sprake zijn van een ziekte, lichamelijke/verstandelijke beperking, een psychische stoornis of een familielid met een verslaving. In de serie ‘Met alle liefde’ krijgen we een inkijk in het leven van jonge mantelzorgers. Wij maken kennis met de taken van de jonge mantelzorger en de zorgvrager. Tijdens deze serie zullen verschillende vormen van jonge mantelzorg naar voren komen.

Mantelfoon helpcentrum voor mantelzorgers

In de laatste seizoensaflevering van Met Alle Liefde gaan we langs Mantelfoon. Zij helpen mantelzorgers als ze vragen hebben of even hun hart willen luchten. Jonge mantelzorgers blijken moeilijk te bereiken, maar weten jongeren überhaupt wel wat mantelzorg betekent?

Terug bij jonge mantelzorger Mia thuis

In de derde aflevering gaan we langs bij Mia Nasibdar en haar gezin, bestaande uit haar moeder, twee broertjes en een zusje. Moeder Nasrien is de grootste zorgvrager. Door haar fibromyalgie en reuma kan ze moeilijk bewegen en door de wekelijkse behandelingen in het ziekenhuis ligt ze vaak te rusten op de bank.

Opnieuw langs bij jonge mantelzorger Forrest Oedairadjsingh

In de tweede aflevering gaan we langs bij jonge mantelzorger Forrest Oedairadjsingh. Forrest helpt bij de zorg voor haar moeder Chantal, die bij geboorte van Forrest een hersenbloeding kreeg en later ook een hersenvliesontsteking. Hierdoor is Chantal vergeetachtig en moet ze zich voortbewegen met een scootmobiel. Forrest helpt haar bij huishoudelijke taken, maar ook om dingen te onthouden. Toch houden haar zorgen daar niet op en is haar moeder constant in gedachten: “Er gaan weinig momenten in de dag voorbij dat ik niet aan mijn moeder denk.”

Een herbezoek aan mantelzorger mama Angelique

In de eerste aflevering gaan we terug naar Angelique van Vliet die we leerde kennen in seizoen 1. Angelique is mantelzorger van haar dochter Amy, die vanaf haar geboorte de stofwisselingsziekte Pyruvaat dehydrogenase complex deficiëntie heeft. Amy loopt hierdoor achter in haar ontwikkeling en heeft heel veel zorg nodig van haar moeder.

Promo seizoen 2

In een nieuw seizoen van de serie ‘Met alle liefde’ gaan we weer langs jonge mantelzorgers. We zien wat voor zorg zij geven, voor wie ze zorgen en vooral welke impact de mantelzorg heeft. “Je geeft een heel stuk van je leven op.”

Ben of ken jij een jonge mantelzorger en wil jij jouw verhaal vertellen? Neem dan contact met ons op via de website, telefoonnummer 010 8201702 of met een mail naar [email protected]!

Mama Angelique (26) mantelzorgt voor haar dochter

Op 20 jarige leeftijd kreeg Angelique haar dochtertje Amy. Tijdens haar zwangerschap en bij de geboorte was nog niet duidelijk dat Amy een beperking had. De eerste tekenen dat er iets mis was waren de epileptische aanvallen toen zij vijf maanden was. Verder kwamen de problemen pas aan het licht toen de wereld van Amy groter werd en haar ontwikkeling achter bleef. Ondertussen is Amy zes jaar. Er is geconstateerd dat zij een vorm van autisme en een stofwisselingsziekte heeft. Naast haar moederschap is Angelique vrijwilliger voor DOCK, waar zij mantelzorgers ondersteunt met administratie en formulieren. Haar droom is dan ook om hiermee door te gaan en een stichting op te zetten voor (jonge) mantelzorgers.

Dochter Angelique (26) brengt familie samen

In aflevering 2 van ‘Met alle liefde’ gaat het verhaal van jonge mantelzorger Angelique van Vliet verder. In haar jongere jaren was zij een emotioneel belaste mantelzorger van haar moeder.

Mantelzorger Zoë (11) is het zonnetje in huis

Zoë is een 11-jarig meisje en is mantelzorger van haar moeder Ingrid. Ingrid heeft depressies en door zuurstoftekort bij haar geboorte heeft ze een hersenbeschadiging opgelopen. Daarnaast heeft ze door traumatische ervaringen in haar jeugd borderline persoonlijkheidsstoornis. Voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis is het moeilijk hun emoties te reguleren.

Zoë heeft dagelijks te maken met de moodswings van haar moeder. Om af en toe een pauze te nemen van haar mantelzorgtaken, gaat Zoë naar Stichting Tante Joy. Deze stichting organiseert logeerweekendjes voor jonge mantelzorgers. Sandra is samen met haar vriendin Jolanda deze stichting begonnen, omdat ze als psychiatrisch verpleegkundige in aanraking komt met kinderen van ouders met psychische ziekte.

Twee musketiers Zara (13) en Floris (11) beschermen broertje

In de serie Met Alle Liefde krijgen wij een kijkje in het leven van een jonge mantelzorger. In deze aflevering ontmoeten wij Zara en Floris. Zij zijn mantelzorger van hun broer Tom die een lichamelijke beperking en een ontwikkelingsachterstand heeft.

Thom (10) is mantelzorger van het gezin

In de serie Met Alle Liefde krijgen wij een kijkje in het leven van een jonge mantelzorger. In aflevering 5 van ‘Met alle liefde’ staat het verhaal van de 10-jarige mantelzorger Thom centraal. Samen met zijn moeder Cathy zorgt hij voor een deel van het gezin. Zijn grote broer Jordy heeft namelijk autisme, ADHD en een licht verstandelijke beperking en zijn vader heeft diabetes.

Mantelzorger Hayley (23) en haar moeder zijn twee handen op één buik

In de serie Met Alle Liefde krijgen wij een kijkje in het leven van een jonge mantelzorger. In deze aflevering ontmoeten wij Hayley. Zij is mantelzorger van haar moeder die borderline heeft.

Mantelfoon helpcentrum voor mantelzorgers…

Terug bij jonge mantelzorger Mia thuis…

Opnieuw langs bij jonge mantelzorger Forrest Oe…

Een herbezoek aan mantelzorger mama Angelique…

Promo seizoen 2…

Mama Angelique (26) mantelzorgt voor haar docht…

Dochter Angelique (26) brengt familie samen…

Mantelzorger Zoë (11) is het zonnetje in huis …

Twee musketiers Zara (13) en Floris (11) besche…

Thom (10) is mantelzorger van het gezin…

Mantelzorger Hayley (23) en haar moeder zijn tw…