Met de Stroom mee van Leiden naar Rotterdam met Time Transit | FESTIVAL TV

De pelgrimvaders vertrokken 2 augustus 1620s vanuit Delfshaven naar Amerika om daar een nieuwe samenleving te beginnen. Een erg belangrijke gebeurtenis die de wereld heeft gemaakt zoals wij die nu kennen. DIt jaar zouden we stilstaan bij het vertrek van vier eeuwen geleden met het uitgebreide programma van Delfshaven400. Helaas kunnen door corona veel onderdelen niet doorgaan, maar de Time Transit-app en de documentaire Str~mingen wel. De reis die de pelgrimvaders maakten binnen Holland zie je dit weekend om 14;00 en 20:00 op OPEN Rotterdam TV.

Time Transit-app
Een van de onderdelen van Delfshaven400 die wel door kunnen gaan is Time Transit. Dat is een 5D-app waarmee je kunt wandelen in het Delfshaven van 400 jaar geleden. Op verschillende plekken in Historisch Delfshaven kun je je telefoon omhoog houden en zien hoe die exacte locatie er 4 eeuwen geleden uit zag.

Str~mingen
Ook de documentaire Str~mingen die niet afgelast werd door de coronamaatregelen. De documentaire volgt de route van de pelgrimvaders van Leiden, waar zij 12 jaar woonden, naar Delfshaven, van waaruit zij vertrokken naar Amerika. In het laatste onderdeel van de docu ‘Doorstroom’ bespreken ondernemer en Delfshavenaar Wesley Dos Santos en ondernemer en stadsgids Eveline van Wanrooij de toekomst, diversiteit en trots op de wijk en over hun dromen en hoop.

Str~mingen is een samenwerking van Delfshaven400, Leiden400 en Stichting Verborgen Stad en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland en de Gemeente Rotterdam.

Kijk op de site van Delfshaven400 om te zien welke onderdelen van de vieringen wel doorgaan.

OPEN Rotterdam FESTIVAL TV en via livestream
Vrijdag 7 augustus 14 tot 15 uur en van 20 tot 21 uur.
Zaterdag 8 augustus 14 tot 15 uur en van 20 tot 21 uur.

FESTIVAL TV
OPEN Rotterdam, Rotterdam Festivals en de festivalorganisaties slaan de handen ineen en brengen samen de festivalagenda tot leven door speciale uitzendingen op OPEN Rotterdam FESTIVAL TV. Op de geplande festivaldagen zijn er speciale FESTIVAL TV-blokken (tussen 14 tot 16 uur en tussen 20 tot 22 uur) op OPEN Rotterdam TV (Ziggo 36, KPN 1349) en livestream (www.openrotterdam.nl/live)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat