Met je boot naar de bios: in Overschie kan alles

Historisch Oud-Overschie met z’n prachtige Grote Kerk. Je kan er wandelen, fietsen, varen en natuurlijk genieten. Dit weekend kwam daar nog iets bij: een filmpje kijken in de ‘Drijf In De Schie-bioscoop’. Bij dit bewonersinitiatief komt het er ongeveer op neer dat je met boot naar de bios gaat.

Vanuit Rotterdam gezien net voorbij de bocht in de Schie vond het evenement plaats. Hier staan aan beide kanten van de rivier respectievelijk het Veerhuis en een oud kerkje. In het huis staat een beamer opgesteld en op het terras van organisator Jonathan staat een enorm bioscoopscherm. “Het idee komt uit Utrecht waar in het verleden elk jaar een ‘drijf-in-bioscoop’ werd gehouden tijdens het Nederlands Filmfestival. Maar het is ook een goede manier om mensen die hier normaal altijd langs varen de mogelijkheid te geven even stil te liggen en te laten genieten van het prachtige Oud-Overschie,” aldus de organisator.

Een van de redenen om dit evenement op het randje van zomer en herfst te organiseren is het feit dat het midden in de zomer, met misschien lekkerder weer, veel later donker zou zijn dan nu. Hoofdfilm deze avond is de Hollywood-productie ‘Dallas Buyers Club’. Daarvóór was er ruimte voor video’s en films van Rotterdamse makers als Eric van Vuuren die met een drone door onze binnenstad vloog en Shariff Nasr. Deze regisseur groeide op in de wijk en zijn film Fobia werd op deze bijzonder plek vertoond.