Minder voedselverspilling in Rotterdam door Foodsharing

Foodsharing is een jong initiatief dat voedselverspilling tegengaat. Zij halen voedsel dat onnodig bij het vuilnis terecht zou komen op en herverdelen dat. Zij doen dit met behulp van meerdere vrijwilligers die het werk vol overgave doen.

In Rotterdam worden er dagelijks tonnen aan voedsel weggegooid dat best nog gebruikt kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan droog voedsel waarvan de THT datum niet meteen betekent dat het voedsel bedorven is. Foodsharing Rotterdam haalt bij verschillende winkeliers producten op, die door de THT datum bij het vuilnis terecht zouden komen en verdeelt deze in de avond weer bij een uitgiftepunt.

Een van deze uitgiftepunten is bij Speeltuin Varkenoord in IJsselmonde. Foodsharing helpt zo ook gezinnen die onder de armoedegrens leven om dagelijks aan degelijke voedsel te komen. Om bij foodsharing boodschappen te mogen doen zijn geen grenzen gesteld: iedereen is welkom! Nadat de producten zijn uitgedeeld kunnen de “klanten” doneren wat ze kwijt kunnen. “Ze kunnen bij ons doneren met 10 cent of zelfs een knuffel” aldus initiatiefneemster Claudie Buddy-Wegman.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat