Mini-bieb in Crooswijk dreigt te verdwijnen

Buurtbewoners aan de Boerschaplaan in Crooswijk zijn dringend op zoek naar een goede winterbestendige boekenkast voor de mini-bieb. De boeken staan nu in houten kasten, maar deze zijn volgens de woningbouwvereniging niet geschikt bij koude temperaturen.

De kleine bibliotheek in Crooswijk is een initiatief van Olga Sterinshis. Tijdens de intelligente lockdown zette ze een kastje met boeken voor haar deur. “Ik begon de mini-bieb met een klein kastje. Dit is inmiddels uitgegroeid tot vier kasten waar buurtbewoners boeken kunnen ruilen en lenen. Ze beschermen de bieb en houden het mooi en netjes,” vertelt Olga. Nu een half jaar later dreigt de kleine boekerij te verdwijnen. “Woningbouwvereniging Havensteder zegt dat de boekenkasten niet bestemd zijn voor buiten en voor 26 oktober vervangen moeten worden, anders wordt het weggehaald.”

De Crooswijkse heeft een gesprek gehad met de gemeente Rotterdam. “Maar die wil alleen in materialen voorzien om de bestaande kasten weerbestendig te maken.” Olga is daarom hard op zoek naar een afsluitbare metalen kast met minstens vier planken om de boeken droog te houden. Mensen die willen helpen kunnen contact met Olga te bellen op 06-26 11 6004.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat