‘Mini Olympics’ op het Zuiderpark: “We willen kinderen gezellig laten bewegen”

Studenten van Willem de Kooning Academie organiseren samen voor een schoolproject de ‘Mini Olympics’. Kinderen tussen acht en twaalf kunnen op het Sportplaza Zuiderpark samen sporten. Entree is gratis en het evenement is woensdag 2 december. 
De vier eerstejaarsstudenten Lotte, Jaidyn en Asmara, kregen de opdracht om een evenementen op te zetten. “We kwamen op het idee om een Olympics uit te voeren, maar dan kleinschalig”, vertelt Romane Rousseau, student leisure management.

De kinderen kunnen samen voetballen en hockeyen. Daarnaast zijn er diverse activiteiten op het grasveld. “Vooral in deze tijd willen wij de kinderen gezellig laten bewegen. Zij kunnen op deze manier vrienden maken en sociaal zijn”, zegt Romane.

De activiteiten zijn gericht op kinderen tot twaalf jaar, hierdoor hoeft de organisatie minder streng op te treden als het gaat om de coronamaatregelen. “De maatregelen gelden alleen voor ons vieren en de vrijwilligers.” De studenten hebben veel positieve reacties gehad van de ouders en docenten. “De locatie was er ook echt blij mee, omdat de kinderen kunnen socialiseren.”