Miss verkiezing voor Kaapverdiaanse beauties boven de 40

Negen Kaapverdiaanse vrouwen staan op 9 september op het podium in Theater Zuidplein. Ze strijden tegen elkaar voor de titel Miss 40+ Unique 2017. Geen van de deelnemers heeft modellen-ervaring, maar ze willen laten zien dat je na je 40ste nog steeds mooi kan zijn. 

Organisatrice Marlene Neves is zelf nog 39, maar ze heeft gemerkt dat vrouwen boven de 40 jaar in de Kaapverdische gemeenschap weinig waardering krijgen. Door middel van deze Miss-verkiezing hoopt zij daar verandering in te brengen: “Wij zijn druk bezig met het motiveren en inspireren van vrouwen die 40 zijn, want vrouwen die zijn meestal onzeker van zichzelf en ze durven vaak niet veel en dus daarvoor ben ik op het idee gekomen om het groot aan te pakken”, aldus Marlene.

Ondanks dat de deelneemsters geen modellen-ervaring hebben, krijgen ze in aanloop naar de grote dag wel training in choreografie en catwalk-lopen. Miss Globe Cabo Verde 2016 Joli Alves en Anildo Goncalves leren de dames hoe ze zich moeten presenteren tijdens de verkiezing. De winnares zal naast het ontvangen van de titel Miss 40+ Unique 2017 ook een jaar lang ambassadeur zijn voor de Kaapverdiaanse vrouwen van boven de 40 jaar en zich gaan inzetten voor de slechte onderwijsvoorzieningen op de Kaapverdische Eilanden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat