Mitchel brengt podcast uit over levensveranderende ziekenhuisopname na nekbreuk

Mitchel Samson heeft een podcast serie gemaakt over zijn tijd in het ziekenhuis nadat hij een nekbreuk had opgelopen. De podcast vertelt het verhaal van een jonge muzikant die wordt geconfronteerd met een levensveranderende situatie.

“Het is heel zwaar om helemaal niets te kunnen en gewassen te worden. Maar ook niet kunnen eten. Je zit altijd met een kraag om. Het was mentaal en ook fysiek heel zwaar. Dat maakt je wel nederig ”, vertelt Sammie Sedano, zoals zijn artiestennaam luidt. Hij was juist net van plan om nieuwe muziek uit te brengen en had al boekingen staan voor verschillende festivals. Maar toen veranderde het leven van de dertigjarige vader en muzikant van het een op het andere moment. “Op 29 januari was ik met een aantal creatieve makers in Antwerpen. Toen ik de laatste shots wilde opnemen, ben ik naar achter gevallen. Ik viel toen op mijn nek van drie meter hoogte. De eerste paar minuten voelde ik helemaal niets. Het leek alsof ik verlamd zou zijn. Dat was wel een beetje eng, maar uiteindelijk daalde de pijn in en later bleek in het ziekenhuis dat ik mijn nekwervel gebroken had”, vertelt hij.

Hij wilde van zijn situatie het beste maken. Door het vertellen van zijn verhaal, hoopt hij anderen kracht te geven. “In eerste instantie was het als een soort therapie voor mezelf en niet bedoeld om met andere te delen. Maar gaandeweg gaf het me steeds meer nieuwe energie en werd het toch wel iets heel moois dat ik wilde delen. Het werd iets om dagelijks voor op te staan. Ik creëerde een soort routine, dat ik dacht: ‘Eerst ga ik wat tekenen en dan een boekje lezen. Misschien komt er nog iemand en kan ik een podcast opnemen. Dat gaf me het gevoel dat ik nog bestond.”