Moeder Iris uit Bloemhof zoekt fiets dochter die werd aangezien voor grofvuil

In de Facebookgroep Bloemhof Voor en Door Bewoners wordt een bijzondere oproep gedaan door Iris. Haar dochters fiets is meegenomen door een man, die de fiets aanzag voor grofvuil. De fiets stond vast aan een boom voor de deur, waar later grofvuil naast is geplaatst. Op camerabeelden is te zien hoe een man de fiets besluit mee te nemen, terwijl de fiets geen deel was van het grofvuil.

Het is altijd zo dat mensen de avond dat het grofvuil opgehaald wordt, soms nog even komen kijken of ze toch nog iets moois uit het vuil kunnen halen. Dit gebeurde ook in Bloemhof. Helaas pakte dit voor Iris haar dochter minder goed uit. Haar fiets werd meegenomen door een nog onbekende man. “Waarschijnlijk dacht u door de troep die buiten gegooid is door de buren, dat de fiets van mijn dochter meegenomen kon worden. Ik snap uw verwarring, maar ik zou graag de fiets van dochter terug willen”, zo schrijft zij in haar oproep op Facebook. In de oproep vraagt zij buren en bewoners van Bloemhof of zij deze meneer misschien kennen.

Camerabeelden
Alles staat op de beelden van de voordeur camera. “In het eerste filmpje is te zien dat de fiets nog bij de trampoline staat. In het tweede filmpje is te zien dat de fiets weg is”, zo beschrijft Iris de beelden. Er wordt gereageerd op de oproep, maar helaas heeft Iris nog geen bruikbare tips gekregen vanuit de wijk. “De mensen reageren op mijn bericht en leggen me eigenlijk alleen maar uit dat dit geen diefstal is. Maar daar gaat het mij niet om, ik wil gewoon de fiets terug.” De laatste jaren worden er volgens Iris in de wijk veel huizen verhuurd aan buitenlandse mensen. “Vaak zijn deze mensen er niet van op de hoogte hoe het werkt met grofvuil en dat je bijvoorbeeld de gemeente hiervoor moet contacten. Hierdoor ligt het vuil er echt weken.” Dit zorgt voor heel veel troep in de wijk en verwarring, zegt Iris.

Veel overlast in Bloemhof
Al langere tijd is er sprake van veel verschillende overlast in Bloemhof. Diefstal, afvaloverlast en geweld houden de buurt bezig. Er zijn al heel veel meldingen gemaakt bij de gemeente, maar de meldingen worden niet goed opgepakt. Ook is er al vijf keer ingebroken in de auto van het gezin. ”Het lijkt net of ze de buurt laten doodgaan”, zo betreurt Iris. Zelf doet zij veel voor oudere mensen in de wijk. “Ik help ze met de boodschapjes enzo, ook om eenzaamheid tegen te gaan in de wijk. Maar ook de ouderen geven mij aan dat ze zich onveilig voelen. Er is een meneer die niet eens zijn vuil durft weg te gooien.”

Iris hoopt op een goede tip over haar dochters fiets, maar het is nog een lastige zoektocht. Mocht jij meer weten? Mail dan naar [email protected].

Zie de camerabeelden hieronder. De fiets staat naast de trampoline, die ook van Iris is.