‘Moeder van Zuid’ Zoë Cochia genomineerd voor prestigieuze award

De Rotterdamse Zoë Cochia, ook wel ‘de moeder van Zuid’ genoemd, is een van de drie genomineerden voor de Herman Divendal Award 2019. Stichting In den Vreemde reikt de award jaarlijks uit aan een maatschappelijk betrokken bruggenbouwer die mensen met uiteenlopende achtergronden bij elkaar brengt. Naast de eer staat ook een geldbedrag van 10.000 euro op het spel.
Zoë runt galerie NIFFO in de Afrikaanderwijk. Hier worden tentoonstellingen, workshops en educatieve projecten gehouden om zo de verbinding in de wijk te versterken. Ook zorgt Zoë ervoor dat talenten uit de wijk worden ontdekt en dat zij zich verder ontwikkelen. Zoë is elke dag aanwezig in de studio.

De twee andere genomineerden zijn de Amsterdamse Nelson Carrilho en Elke Uitentuis. Van de 10.000 euro is de helft voor de winnaar zelf en de andere helft gaat naar een project dat als doel heeft mensen bij elkaar te brengen. De andere twee genomineerden krijgen een geldbedrag van 2.500 euro.

De uitreiking van de Herman Divendal Award is vrijdag 8 februari om 20.00 uur in het Volkshotel in Amsterdam. Het evenement is gratis te bezoeken. Aanmelden kan per mail via [email protected].

Samen met jongeren uit de Afrikaanderwijk beschilderde Zoë afgelopen zomer een pilaar bij Maashaven. Bekijk onze video hierover hieronder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat