Series van OPEN Rotterdam/
Momentum

Elk jong talent werkt in zijn of haar carrière toe naar het ‘momentum’: dé tijd om te shinen. Het moment waar je als klein kind van gedroomd hebt, jouw debuut in een Eredivisiewedstrijd of een optreden op een groot festival zoals Pinkpop of Lowlands. In maart 2020 leek de wereld even stil te staan en voor een hoop jonge talenten was het een cruciaal moment voor hun carrière. In de 5-delige documentaireserie ‘Momentum’ volgen wij diverse Rotterdamse talenten tijdens de lockdown en onderzoeken wij hoe zij hun passie en dromen in deze vreemde tijd blijven volgen.

Aflevering 5 – Ondanks corona is opkomend artiest Cry niet te stoppen

Cry tekende een recorddeal bij het label Avalon en onlangs bracht hij zijn EP ‘Tweeling’ uit. Door velen wordt hij gezien als een van de meest invloedrijke jonge artiesten uit onze stad. Ook Cry is getroffen door de coronamaatregelen. Zo zijn al zijn boekingen voor het hoogseizoen (waaronder Woohah Festival) geannuleerd. Hoe zorgt Cry ervoor dat hij deze periode doorkomt?

Aflevering 4 – Doorbraak hiphopband GIAN laat nog even op zich wachten door corona

GIAN is een Rotterdamse hiphopband met vocalisten Johnny Ranx en Eddie Dukan op de voorgrond. In januari speelden zij op het Eurosonic Noorderslag en ze tekenden kort daarna een recorddeal bij het Vlaamse label Caroline. Deze zomer zouden ze op veel grote festivals optreden, maar toen kwam corona en de festivals werden afgelast. Daardoor laat de grote landelijke doorbraak van de band nog even op zich wachten, maar ze blijven werken aan hun droom.

Aflevering 3 – Kickbokser Tarik Lyachat moet door corona anders trainen dan normaal

Tarik Lyachat is een professionele kickbokser uit het Oude Noorden, waar hij erg geliefd is. Ook voor hem is er een hoop veranderd gezien de coronamaatregelen. Zo gaat het ouderwetse trainen nu net wat anders dan normaal. Tijdens deze aflevering neemt hij ons mee naar het pleintje waar hij van jongs af aan komt en vertelt hij over zijn ambities.

Aflevering 2 – DJ Suze Ijo staat op het punt van doorbreken

Suze Ijo is een Rotterdamse DJ die met haar vooruitstrevende sound in de meest excentrieke clubs staat. Met haar mix van jazzy futuristic house, broken beats en techno onderscheidt ze zich van vele andere DJ’s uit de stad.

Aflevering 1 – Profvoetballer Jonathan Waterberg moest door corona uit de VS vertrekken

 

Jonathan Waterberg is een 25-jarige profvoetballer uit IJselmonde. Als kleine jongen was hij altijd op pleintjes te vinden en wist hij al dat keepen zijn ding zou zijn. Onlangs tekende hij een contract bij de Amerikaanse voetbalclub California United. In januari vloog hij naar Amerika, maar in maart 2020 werd hij al teruggestuurd wegens de coronamaatregelen. Hoe blijft Jonathan gemotiveerd om op topniveau te blijven spelen?

Aflevering 5 – Ondanks corona is opkomend artie…

Aflevering 4 – Doorbraak hiphopband GIAN laat n…

Aflevering 3 – Kickbokser Tarik Lyachat moet do…

Aflevering 2 – DJ Suze Ijo staat op het punt va…

Aflevering 1 – Profvoetballer Jonathan Waterber…