Series van OPEN Rotterdam/
Moord in de Maasstad

In de driedelige podcast-serie ‘Moord van Maasstad’ komen geschiedenis en true-crime samen en onderzoeken Zoë Pinto e Neto en Ramón Nobel drie beruchte Rotterdamse moordzaken. Van de ontdekking van de misdaad tot de veroordeling van de dader; de hele zaak wordt uitgeplozen. In het verhaal word je meegenomen naar de locatie van de misdaad en wordt er verteld over de sociale en maatschappelijke omstandigheden die op het moment van de zaak speelden.

Een lugubere vondst in Oud-Charlois

In de tweede aflevering van de podcast-serie ‘Moord in de Maasstad’ speelt zich af in het Oud-Charlois en Zuidwijk van 1967. In deze aflevering vertellen Zoë en Ramón de tragische zaak van de vermissing van de 9-jarige Walter en een niet geheel onverwachte dader..

Een giftige zucht naar een beter leven

Drie Rotterdammers uit hetzelfde huishouden werden tussen 1896 en 1897 ernstig ziek en alle drie overleden ze aan verdachte kwalen. Waar ze ziek van werden, wordt later glashelder.

Aflevering 0 – Moord in de Maasstad

In de driedelige podcast-serie ‘Moord van Maasstad’ komen geschiedenis en true-crime samen en onderzoeken Zoë Pinto e Neto en Ramón Nobel drie beruchte Rotterdamse moordzaken. Van de ontdekking van de misdaad tot de veroordeling van de dader; de hele zaak wordt uitgeplozen.

Volgende afleveringen

Een lugubere vondst in Oud-Charlois

Een giftige zucht naar een beter leven

Aflevering 0 – Moord in de Maasstad