Moskeeën in Rotterdam houden rekening met sluiting vanwege corona

Doordat het aantal coronabesmettingen in Rotterdam blijft stijgen, houden Rotterdamse moskeeën er rekening mee dat het vrijdaggebed de komende tijd niet in de moskee kan. “We hebben geen andere keus, we moeten ons aan de regels houden als dat de enige oplossing is”, zegt Selahattin Bicen, voorzitter van de Mevlana Moskee.

In Amsterdam mogen vanaf vandaag ook kerken niet meer dan 30 bezoekers toelaten. “Ik heb net een melding gekregen vanuit Amsterdam, daar is het al vastgesteld. Wij wachten ook nog op een melding voor Rotterdam, het zal niet lang duren”, denkt Selahattin Bicen.

In Rotterdam is het aantal besmettingen erg toegenomen en daardoor wordt er ook geadviseerd om mondkapjes te dragen. “We dragen allemaal maskers. Er is bij ons in de moskee geen coronabesmetting geweest. Ook is niemand binnen onze verenigingsraad besmet geraakt gelukkig’’, vertelt Selahattin Bicen.

De Mevlana Moskee in Rotterdam-West heeft nog geen alternatief mocht de sluiting worden verplicht. “We hebben voor nu geen andere oplossing. Als we ons niet aan het maximum van 30 bezoekers houden, moeten we mogelijk nog langer dicht’’, aldus Selahattin Bicen. Vandaar dat de mensen waarschijnlijk vrijdag thuis het gebed zullen houden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat