Motel Mozaique zet dit jaar in op vergroening en duurzaamheid tijdens en na het evenement

Het muziekfestival Motel Mozaique, ook wel bekend als MOMO, zal voor de twintigste keer plaatsvinden in het weekend van 21, 22 en 23 April 2022. Tijdens deze dagen wordt Rotterdam, op verschillende plekken, het decor van dit festival. Om te zorgen dat Rotterdam mooi wordt achtergelaten, blijft de organisatie zich inzetten op vergroening en duurzaamheid tijdens en na het evenement. Dit gebeurt op verschillende manieren.

Tom Tomasowa, duurzaamheidScoördinator Motel Mozaique, vertelt dat een van de nieuwste toevoegingen aan het verduurzamen van het festival, het elektrische personenbusje is. Deze zal de artiesten, crew en materialen op de verschillende locaties brengen. Ook zullen de MOMO bakfietsen weer door Rotterdam rijden.

De bezoekers zelf worden weer gestimuleerd om duurzaam te reizen. Zoals bij de voorgaande editie krijgt de bezoeker ‘ Groene Korting’ op festivallocaties. Je moet dan wel kunnen laten zien dat je met duurzame vervoersmiddelen bent gekomen. Dit doe je door een zelfgemaakt filmpje van je reis en reiswijze te maken. Tom zegt hierover; ‘Dat was eerder echt een schot in de roos, de mensen kwamen hun filmpjes met trots laten zien. Fijn om te zien hoe dit het publiek motiveert!’

MOMO is bij de 2022 editie ook een samenwerking aangegaan met Natuurmonumenten. De bezoeker kan de gebruikte bekers inleveren en het borg bedrag hiervan doneren. Natuurmonumenten zorgt ervoor dat dit dan terecht komt bij Rotterdamse buitenplaats de Tempel in Overschie. Hier zullen bloemen struiken en bessen van worden geplant, om zo de biodiversiteit in stand te houden. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de groene acties en duurzame manieren waarop festival MOMO de CO2 voetafdruk wil verkleinen. Hoe groener, hoe beter is het motto.

Waarom is deze insteek zo belangrijk voor het festival? ‘Juist een festival is een soort samenleving in het klein en dat geeft ons ruimte om te experimenteren met de verschillende mogelijkheden omtrent duurzame oplossingen.’, zegt Tom Tomasowa, ‘we gebruiken Rotterdam als decor voor het festival en we vinden het dan ook belangrijk om goed voor Rotterdam te zorgen.’