Move Over, I’m Next: beeldmakers gezocht! Inschrijving sluit bijna!

Ben jij een professionele filmmaker, regisseur, acteur, animator, visual artist of filmer? Wij zoeken vijf professionele regisseurs, acteurs of filmmakers die de stad met ambitie en allure kunnen vastleggen. Pak je kans en stuur jouw projectvoorstel voor een 1-minute binnen het thema Move Over, I’m Next naar ons op! Misschien zie je jouw 1-minute terug op tv, in verschillende Rotterdamse bioscopen en in de publieke ruimte. De deadline is 4 oktober.

Het Rotterdams Beeldfonds en OPEN Rotterdam, powered by Rotterdam Make it Happen, zoeken vijf professionele regisseurs, acteurs of filmmakers die de stad met ambitie en allure kunnen vastleggen. De vijf beeldmakers worden geselecteerd op basis van een gestructureerd projectvoorstel door een curatorenteam dat bestaat uit Hesdy Lonwijk (regisseur), Elfie Tromp (columnist, schrijfster) en Astrid Jonker (Port of Rotterdam) onder leiding van Celeste Boddaert (hoofdredacteur OPEN Rotterdam).

Move Over, I’m Next is het thema van de vierde opdracht van het Rotterdams Beeldfonds waarbij nu de overstap naar bewegend beeld wordt gemaakt. Initiatiefnemer Anne Bloemendaal: “Best spannend, zeker door het specifieke karakter van een 1-minute. De geselecteerde 1-minutes worden getoond in de Rotterdamse bioscopen maar ook in de openbare ruimte. Dat maakt het dan weer extra moeilijk! Ik ben erg benieuwd en hoop weer op veel verrassingen!”

Dit is de eerste samenwerking tussen het Rotterdams Beeldfonds en OPEN Rotterdam. “OPEN Rotterdam vindt het van belang dat Rotterdamse makers vrij werk kunnen maken waarmee ze hun eigen visie op de stad kunnen laten zien en delen. De betrokkenheid van de verschillende partners en de juryleden laat de waarde van dit project zien”, aldus voorzitter van de jury, Celeste Boddaert.

Zowel het Rotterdams Beeldfonds als OPEN Rotterdam en Rotterdam.Make it Happen streven naar een realistisch en menselijk beeld van de stad. Daarnaast zijn alle delen van Rotterdam de moeite waard om in beeld te brengen en te houden. De 1-minutes worden opgenomen in de Rotterdam Branding Toolkit zodat iedereen de 1-minutes kan gebruiken.

De video’s worden uitgezonden via de kanalen van het Beeldfonds, OPEN Rotterdam en de merkpartners van Rotterdam.Make it Happen. Ook zijn de 1-minutes te zien in verschillende Rotterdamse bioscopen en de publieke ruimte.

De projectvoorstellen kunnen hier worden ingediend.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter