Move Over I’m Next: Loes en Merijn filmen in één minuut de levensloop van Rotterdammers

Laat jouw Rotterdam zien! Dat was de oproep van het Rotterdams Beeldfonds met de videocall Move Over I’m Next, een samenwerking met OPEN Rotterdam en Rotterdam.Make It Happen. In een video van één minuut brengen vijf makers Rotterdam op hun manier in beeld. In deze eerste aflevering volgen wij videomakers Loes Korten en Merijn van den Brand bij hun eerste opnames.

Loes en Merijn hebben geen makkelijk concept uitgekozen: “We gaan een levensloop van Rotterdammers laten zien via verschillende mensen. Dus het begint bij een pasgeboren baby tot aan een hoogbejaarde en alles wat daar tussenin zit.” Het worden twintig portretjes in één minuut en Loes en Merijn hebben nog niet eens alle hoofdpersonen gevonden. Hun eerste persoon hebben ze al wel: Charl, bij wie ze vandaag gaan filmen.

Iedereen komt maar zo’n drie seconden in beeld, dus Loes en Merijn moeten goed nadenken over hoe ze de personen in beeld brengen. Bij Charl leggen ze de nadruk op dat hij pas weduwnaar is geworden, dus de compositie staat vol met afbeeldingen van de partner van Charl.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/209gEZ0IEcs” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Move Over, I’m Next
Het Rotterdams Beeldfonds en OPEN Rotterdam, powered by Rotterdam Make it Happen zochten de afgelopen periode vijf professionele regisseurs, acteurs of filmmakers die de stad met ambitie en allure kunnen vastleggen. De vijf beeldmakers worden geselecteerd op basis van een gestructureerd projectvoorstel door een curatorenteam dat bestaat uit Hesdy Lonwijk (regisseur), Nasrdin Dchar (acteur, theatermaker), Elfie Tromp (columnist, schrijfster) en Astrid Jonker (Port of Rotterdam) onder leiding van Celeste Boddaert (hoofdredacteur OPEN Rotterdam).

Move Over, I’m Next is het thema van de vierde opdracht van het Rotterdams Beeldfonds waarbij nu de overstap naar bewegend beeld wordt gemaakt. De makers krijgen tot januari de tijd om hun 1-minutes te maken; dan gaan de films in premiere op de digitale schermen in de stad. Bovendien zien we de 1-minute terug op tv en in verschillende Rotterdamse bioscopen. Tot die tijd volgen we in per aflevering telkens een van de vijf beeldmakers bij hun opnames.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat