Muriel schrijft lijflied over Bospolder-Tussendijken en zoekt zingende buurtbewoners

Muriel heeft een nummer geschreven over Bospolder-Tussendijken en zoekt mede-wijkbewoners om mee te zingen tijdens de presentatie in september in Park 1943. Met het nummer willen Muriel en wijkmanager Marleen de mooie kanten van de wijk belichten. Het idee is ontstaan nadat Bospolder-Tussendijken vorig jaar “voor de zoveelste keer gekleurd” in de media kwam.

“BoTu is bij het televisieprogramma Brandpunt geweest. Veel bewoners uit de wijk herkenden zich niet in de documentaire, omdat het heel stigmatiserend was”, vertelt Muriel. “Onze wijk wordt neergezet als achterstandsbuurt, waar een berg mensen met problemen wonen. Terwijl de wijk drie en soms vier generaties aan bewoners heeft. Deze mensen kiezen ervoor om hier te blijven wonen en wonen hier met enorm veel plezier.”

BoTu in West, Rotterdam op z’n best
Toen Muriel gevraagd werd om het liedje te maken, had ze al meteen het refrein in haar hoofd: ‘BoTu in West, Rotterdam op z’n best’. “Ik ben met verschillende bewoners in de buurt in gesprek gegaan om invulling te geven aan het nummer. Zo ben ik gaan praten met Jong Delfshaven, maar ook met moeders uit de wijk. Ik heb zeker zes uur aan gesprekken gevoerd.”, legt Muriel uit. “Sommige zinnen uit de songtekst zijn ook citaten van bewoners, zoals: ‘Een mozaïek aan geuren, kleuren, smaak van het hele gerecht’. Dit is persoonlijk mijn meest favoriete zin.”

Het nummer is ondertussen al te luisteren via de Soundcloud van Muriel

Het lijflied, zoals Muriel het noemt, wordt op 17 september om 16:30 in Park 1943 gepresenteerd en live uitgevoerd door bewoners uit de wijk, ondersteund door (professionele) muzikanten. De muzikant is hiervoor nog op zoek naar wijkbewoners die het leuk vinden om mee te zingen. Aanmelden kan via e-mail.