Music Matters Award van start

Vanavond zet Music Matters Award jong Rotterdams talent in de schijnwerpers. Een van de finalisten is Dr.Rum. Hij heeft ook meegedaan aan The Voice of Holland en bereikte met zijn blind audition op Youtube ruim 5 miljoen kijkers.

We gaan bij hem thuis langs waar we een georganiseerde chaos aantreffen. Van boeddha beeldjes tot een volle boekenkast. Van piano tot een aantal gitaren. Het huis van een muzikant dus. “Ik ben echt zoals je op televisie ziet. Ik doe van alles. Ik geef workshops in jeugdgevangenissen, op basisscholen en middelbare scholen.” Dr.Rum is vanuit Sint-Maarten naar Nederland gekomen, en heeft toen zijn leven hier opgebouwd.

In Theater Zuidplein is hij een van de tien Rotterdamse acts die zich op het podium presenteren aan een volle zaal en een deskundige jury. Alle genres zijn welkom van soul tot reggae van klassiek tot R&B en van hiphop tot jazz. Het is een muziekfeest met strijd.“Ik heb de winst van de Music Matters Award 2013 van dichtbij meegemaakt met mijn vriendin. De hele reis en alles. Dus hopelijk kom ik thuis met de Music Matters Award 2015.”
Ze spelen vanavond de nummers ‘Hey, where did you come from’ en ‘Freak out’. “Dat is echt een feestbeest nummer”, zegt Dr.Rum lachend.