Muurschilderingen moeten wijken voor renovatie

Onder de oude spoorlijn op het Ammergooiseplein in de Agniesebuurt staan al 10 jaar muurschilderingen die gemaakt zijn door buurtbewoners. Het projectbureau Hofbogen BV gaat dit stuk van de Hofpleinlijn nu opknappen en de muurschilderingen overspuiten. 

Kunstenaar en inititiator Chris Ripken is boos en teleurgesteld over de gang van zaken. Hij noemt de renovatie van projectontwikkelaar Hofbogen BV een ‘mes-op-de-keel-boodschap’. ‘Nu willen ze deze schilderingen op korte termijn wegspuiten. Een verweer organiseren is onmogelijk binnen deze termijn. De gang van zaken maakt mij, als maker en bewoner in de Agniesebuurt ziek.’

Gijs van der Kleij van Hofbogen BV snapt de boosheid van Ripken maar onderstreept dat beide partijen het beste voor hebben met de buurt en het gebouw. ‘Wij herstellen het pand in de originele staat, hij doet dat met verfraaiing met kunstschilderingen.” 

De sociale waarde van de muurschilderingen is volgens Ripken groot. Jongeren uit de buurt hebben meegeholpen om de muurschilderingen te realiseren.