Muziekproject Musica Edification in Delfshaven helpt jongeren uit de buurt te ontplooien

Danilo Tavares organiseert een muziekproject in Delfshaven waar jongeren uit de buurt meer kunnen leren over wat er achter de schermen gebeurt bij het produceren van muziek. Musica Edification is een ‘muzikale reis’ van workshops door verschillende professionals uit de muziekwereld. “In deze cursus help ik ze om verder te ontplooien.”

“Ik denk dat het iets positiefs is voor de buurt”, vertelt cursist Tanisha. “De reden dat ik heb meegedaan met de cursus is omdat ik meer inzicht wilde in wat er nou voorafgaat aan een studiosessie. Ik heb wel ervaring met opnemen in de studio, maar de geluidstechniek en waar je op moet letten bij apparatuur is voor mij heel interessant. Zo kan ik voorbereid de studio in.”

“Ik vind het belangrijk om aan dit project mee te werken, omdat mijn roots in Rotterdam-West liggen”, zegt Valdemar Semedo. Als gehoorspecialist is hij een van de professionals die de cursisten helpt op het gebied van technische verdieping. “Ik heb de cursisten wat meer inzicht gegeven in het traject wat geluid doet van lucht tot aan de hersenen.”

Danilo heeft al veel positieve reacties gekregen op dit project en de kans zit er dik in dat Musica Edification volgend jaar een vervolg krijgt. “Ik ga voor het komende jaar nog meer verdiepen en ook specifiek kijken naar wat individuele leerlingen nodig hebben.”