Artiest Muriel schrijft boek over psychische zorg: ‘Ik lag echt aan stukjes’

Muzikant Muriel heeft jarenlang in de psychische zorg gezeten. Op eigen kracht heeft Muriel zich teruggevochten in de maatschappij en leeft nu een rijk leven in Delfshaven en waarbij ze haar passie als muzikant volgt. Over haar ervaring in en met de psychische zorg schreef ze een boek: ‘Getuigenis van een gek’.

Zorg extreem goed voor mezelf

Muriel was afgeschreven en zou voor altijd in de psychische zorg blijven. Maar dat kon ze niet accepteren, door keihard werken is ze eruit gekomen: ‘ik zorg extreem goed voor mezelf, ik eet en sport goed, ik heb een strak ritme en dat is belangrijk’. Persoonlijke ervaring in en met psychische zorg(en) motiveerde Muriel tot het schrijven van het boek ‘Getuigenis van een Gek’, ’De kern van het boek gaat over hoe we als mens geconditioneerd worden om alles, maar met onze ratio of denken op te lossen en we daarbij vergeten dat we ook nog naar ons lichaam moeten luisteren om dat daar juist zoveel waarheid zit’.

Festival Gezond verstand

Muriel speelde haar eigen muziek tijdens haar boekbespreking op het festival Gezond Verstand, een festival over mentale gezondheid wat tussen 4 en 13 oktober plaatsvindt in Rotterdam west. Het festival is bedoeld voor alle wijkbewoners uit Rotterdam-West, voor hulpvragers en hulpbieders en voor andere betrokkenen in het wijknetwerk. De deelnemende partijen willen tijdens het festival laten zien waar bewoners laagdrempelig in de eigen wijk terecht kunnen als het even niet zo lekker gaat of als er psychische problemen zijn. Daarnaast willen zij het taboe rond psychische klachten doorbreken, ook binnen specifieke culturele groepen, en hun kennis en ervaring delen met wijkbewoners.