N8W8 brengt de Rotterdamse nacht weer tot leven via een livestream

Het nachtleven zoals we dat van vóór corona kennen ligt al een tijdje stil in Nederland. Feestjes en festivals zijn niet toegestaan en artiesten hebben geen podium meer om hun kunsten te vertonen. Om het nachtleven toch een boost te geven, zorgt de Rotterdamse nachtraad N8W8 voor livestreams met muziek. De aftrap was woensdag in WORM.
De livestream heet ‘De Nacht Blijft’. “Voor zes weken lang, vijf dagen in de week gaan we streamen”, legt initiatiefnemer van N8W8 Thys Boer uit. “En echt alle muziek komt voorbij.”

WORM
WORM is de eerste uitgaansgelegenheid die haar podium beschikbaar stelt. “Het doel van de campagne is om aandacht te vragen voor de nacht. Die staat eigenlijk al sinds maart stil en er is helemaal geen aandacht of ondersteuning voor”, stelt Khalil Ryahi, programmeur bij WORM.

Eén van de artiesten die optreedt en daarmee het evenement aftrapt is Simone Peschel van NINETYSIX. “Er is gewoon helemaal niets gaande nu. Alle kansen die je krijgt, moet je pakken als artiest. Ik vind dat we elkaar zeker nu moeten steunen. Dit is voor een goed doel en ik ben blij dat ik mag meedoen.”