Na bijna 40 jaar is de Ommoordse Kip bij de kinderboerderij weg

Ommoordse kip

De bekendste kip van Prins Alexander en misschien wel Rotterdam is niet meer. Dit weekend is de bijna 40 jaar oude Ommoordse Kip, die bij kinderboerderij De Blijde Wei stond, weggehaald. De nog bruikbare onderdelen van het kunstwerk zijn vervoerd naar het atelier van de Rotterdamse kunstenaar Danny van Walsum, die een geheel nieuwe kip gaat maken.

De nieuwe Ommoordse Kip zal in de loop van september klaar zijn en dan weer op haar oude vertrouwde plaats staan. De kip wordt van beter materiaal gemaakt en krijgt steviger poten. Uiterlijk zal bijna niemand meteen een verschil zien, zegt bewonersstichting De Witte Bollen, die verschillende kunstwerken in Ommoord beheert en bewaakt.

Ook de Kip is een project van deze bewonersstichting. De Kip staat sinds 1983 in Ommoord en werd in al die jaren al drie keer opgelapt. Nu is de koek echt op, zegt de stichting, en moet er een nieuwe kip komen. Het kunstwerk is maandag als speelobject naar de Speeltuin Ommoord vervoerd. De Kip ligt op daar in het speelveldje, zodat kleine kinderen er naar hartelust op kunnen klimmen en zitten.

Tekst gaat verder onder Facebook-bericht.

Aan vervanging toe
Dat de kip aan vervanging toe was, was al eerder bekend. Stichting De Witte Bollen besloot daarom om een vlag te ontwerpen met De Ommoordse Kip erop om zo geld op te halen voor een nieuwe kip. Vorig jaar spraken wij daar Peter Buisman, voorzitter van de stichting, over.

Tekst gaat verder onder de video.

Met het geld dat met de actie is opgehaald wordt het nieuwe kunstwerk gefinancierd. Ook hebben Stichting Volkskracht en Gebied Prins Alexander steun toegezegd. “Toch is de begroting nog niet geheel sluitend. Nieuwe giften en donaties zijn nog steeds van harte welkom”, zegt stichting De Witte Bollen.