Na decennia werken in de verslavingszorg volgt Dorien haar hart met plantenwinkel Delfshaven

Dorien Visser heeft na 23 jaar loondienst in de verslavingszorg gedag gezegd tegen een vaste baan en is haar passie achternagegaan: planten. In haar nieuwe plantenwinkel Toko Botanica aan de Grote Visserijstraat richt ze zich op de wat zeldzamere planten en wil ze in de toekomst – “als het allemaal een beetje loopt” – misschien ook wel weer hulp gaan bieden aan verslaafden.

“Op een gegeven moment had ik te veel stekken thuis liggen en dan ga je ruilen of verkopen. Van dat geld deed ik dan nieuwe planten kopen. Dit was meer als hobby en het verschil nu is dat ik hier een normaal inkomen uit moet halen en dat is spannend?” vertelt Dorien Visser, eigenaar van Toko Botanica

Dorien vond haar baan van 23 jaar heel leuk, maar ook zwaar. “Ik werkte voor ex-thuis- en daklozen, psychiatrie en verslavingszorg. Je hebt elke dag te maken met problemen, je hoort heftige verhalen. Dus na 23 jaar vond ik het genoeg en ben ik als hobby deze plantenwinkel begonnen”, zegt Dorien. “De winkel staat aan veel diversiteit van planten en dat is ook waar ik voor wil staan. Geen standaard plantenzaak.”