Na je afstuderen je steentje bijdragen in Kenia

Laura en Ellen uit Delfshaven zijn druk bezig met de laatste loodjes van hun afstudeerproject. Deze architectes in spé studeren aan de TU Delft en vertrekken kort na het afronden van hun studie naar Kenia om het project tot uitvoering te brengen. 
Ze gaan namelijk een community center, bestaande uit vijf gebouwen, bouwen in Okana, een klein dorpje in Kenia. De gebouwen moeten binnen een aantal jaar zelfvoorzienend zijn en zijn zodanig gemaakt dat de gemeenschap er ook echt wat aan heeft. In het betreffende gebied regent het soms maanden niet. Essentieel is het dan ook om een manier te vinden om het water wanneer het wel valt, op te kunnen vangen en op te slaan.

Daarnaast kijken de dames er naar uit om samen met de plaatselijke bevolking aan de slag te gaan. Door samen te bouwen leer je immers elkaars culturele achtergrond kennen, leer je over en weer technieken van elkaar en kun je kennis overdragen zodat het project lokaal uitgebreid en voortgezet kan worden, lang nadat de meiden weer vertrokken zijn. Tevens is het belangrijk om met materialen te werken die daar beschikbaar zijn. Bamboo is daar een goed voorbeeld van; oersterk en in overvloed aanwezig.

We zoeken de dames op in Delfshaven en gaan mee naar de TU waar ze de laatste voorbereidingen voor het afstuderen treffen.