Na twee ‘coronazomers’ weer zonder beperkingen naar het Stadspodium

Het Stadspodium op het Grotekerkplein kan na twee zomers met coronamaatregelen, eindelijk weer als vanouds open. Het nieuwe seizoen wordt dit weekend afgetrapt met een optreden van Muziekensemble NEVI. “Het is heel fijn dat we nu weer helemaal los mogen!” zegt Larissa Evora van het Stadspodium.

De afgelopen twee zomers moesten de activiteiten op het Stadspodium doorgaan in afgeslankte vorm. “Waar we gewend waren ieder weekend grote groepen mensen te verwelkomen en het stadspark vol kleedjes te zien, was dat de afgelopen twee jaar niet aan de orde”, legt Larissa uit. Het buitentheater mocht tijdens de coronacrisis maar een handjevol mensen ontvangen en moest de programmering aanpassen.

Maar dit jaar maakt het openluchtpodium zich op voor een seizoen als vanouds en dus kunnen bezoekers weer zonder beperkingen genieten van onder andere (live)muziek, theatervoorstellingen en salsadansen. “Het is fijn dat mensen nu kunnen genieten zonder beperkingen of maatregelen. En wij kunnen weer doen waar we goed in zijn, namelijk een mooie en vooral diverse programmering opstellen en bezoekers en voorbijgangers van het Stadspodium een lach op hun gezicht bezorgen.”

Muziekensemble NEVI trapt op zondag 12 juni dit nieuwe seizoen af. Het concert is net als de meeste optredens op het buitentheater gratis te bezoeken.

Beeld: Martin Poppelaars