Naar het IFFR in juni

Rennen van bioscoop naar bioscoop voor bijzondere films, alle kaartjes opslaan in de speciale app, handelingen die bijna onlosmakelijk verbonden zijn met eind januari. Dat is het moment dat de stad volledig in de ban is van het Internationale Filmfestival Rotterdam. Door een hardnekkig virus, kon het evenement begin dit jaar niet doorgaan zoals het hoort, maar de organisatie zag een oplossing.

In de winter was het mogelijk om veel films thuis te bekijken, door online een speciale code in te voeren en in juni was er in de week van 2 tot 6 juni een speciale summer edition. Ook in juni was er veel online te zien, maar dankzij de versoepelingen van de maatregelen, mochten mensen ook weer daadwerkelijk naar de bioscoop. Zo kon deze 50ste editie toch nog doorgaan.

Bezoekers zijn enthousiast. ‘Het kan soms lastig zijn, om tijdens het IFFR aan kaartjes te komen voor films, dus ik was een beetje bezorgd dat het nu, door minder plaatsen in de bioscopen nog moeilijker zou zijn, maar dat viel gelukkig ontzettend mee. Misschien dat veel mensen toch liever kiezen voor een middagje zon, dan de bioscoop,’ vertelt een bezoeker. Een andere vult aan: ‘Het was heel fijn om weer in een bioscoopzaal een IFFR film te bekijken, zelfs in juni! In totaal ga ik fysiek naar drie films en misschien dat ik ook nog wat online bekijk.’