Nabestaanden organiseren stille tocht voor doodgestoken Daan (27)

Vrienden en familie van de 27-jarige Rotterdammer die vrijdagnacht werd doodgestoken in de Jongkindstraat organiseren een stille tocht in Zevenkamp. “Daan verdient het om geëerd te worden in zijn wijk”, schrijven ze.

De stille tocht begint aankomende vrijdag op de parkeerplaats van voetbalvereniging Xerxes DZB. Vanaf daar wordt om 19.30 uur een stille tocht gelopen. De nabestaanden die de tocht organiseren roepen iedereen die meeloopt op om brandende kaarsen, waxinelichtjes of fakkels mee te nemen. “Maar geen bloemen.”

Daniël overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Jongkindstraat na een fatale steekpartij. De politie probeerde hem nog te reanimeren, maar tevergeefs. De steekpartij ontstond waarschijnlijk na een uit de hand gelopen ruzie.

Artikel gaat verder onder de foto.

Neem een brandende kaars, waxinelichtjes of een fakkel mee, wordt opgeroepen.

Drie personen zijn aangehouden
Drie mannen zitten vast. Twee mannen van 38 en 40 jaar werden direct na het incident aangehouden. Zij moesten in het ziekenhuis worden behandeld aan hun verwonden, maar zitten inmiddels in de cel. Een 32-jarige man zonder vaste verblijfplaats werd later gearresteerd door de politie.

De politie heeft meerdere getuigen gesproken en bestudeert camerabeelden uit de directe omgeving, meldt Rijnmond.

Alsmaar groeiende bloemenzee
Ondertussen groeit nog altijd de bloemenzee op de plek des onheils. En niet alleen bloemen worden ter hoogte van Huis Sonneveld neergelegd, ook kaarsen en lege drankflessen staan op de plek waar het fatale incident plaatsvond.