NAS opent nieuwe nachtopvang in Noord: “Je bent het waard om beter te worden opgevangen”

De Nico Adriaan Stichting (NAS) krijgt een nieuwe nachtopvang in de Vijverhofstraat. De bestaande nachtopvang is zwaar verouderd, dus opent de gemeente een verbeterde opvang een paar deuren verderop. Ook wordt er aankomende week een nieuwe jongerenopvang geopend in Hoogvliet.

Op woensdag 25 januari wordt de opvang op officieel geopend door Ronald Buijt, wethouder Zorg, Ouderen en Jeugdzorg, bijgestaan door Anita Schaaij, bestuurder van de NAS. “De oude nachtopvang op nummer 35 sluit volledig. De nieuwe locatie heeft iets meer bedden en er is rekening mee gehouden dat de mensen iets meer privacy hebben, door middel van wandjes. Zo heb je echt een beetje je eigen plek”, zo vertelt Peter van Drunen, communicatieadviseur van de NAS.

De NAS biedt in Rotterdam hulp aan (voormalig) dak- en thuislozen. Er is plek voor 25 mensen in de nieuwe opvang. “Voor de nachtopvang heb je een Nederlands paspoort nodig, maar bijvoorbeeld bij de winteropvang mag iedereen naar binnen, ook de mensen zonder geldige papieren”, legt Van Drunen uit.

Nieuwe nachtopvang Vijverhofstraat

Meerdere opvangen
De Nico Adriaan Stichting heeft op dit moment een nacht- en dagopvang in de Vijverhofstraat, een winteropvang in de Volkelstraat 9 te Overschie en vanaf deze week ook een jongerenvoorziening in Hoogvliet. Hier is plek voor 13 jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. “Ze vinden het moeilijk door hun instabiele thuissituatie om zelfstandig in de maatschappij te functioneren. Deze voorziening wordt gezien als een tussenstap naar echte zelfstandigheid”, aldus Van Drunen.

Nieuwe jongerenopvang Hoogvliet

Steeds meer mensen, voornamelijk jongeren, leven op straat in Rotterdam. Ook zorgt het koude weer voor extra drukte. Gezien de inflatie en het groeiende aantal daklozen in Rotterdam wordt opvang een nog belangrijker element in de stad. In de opvanglocaties wil de NAS de eigenwaarde van de mensen omhoog krikken. “Je bent het waard om beter te worden opgevangen”, zegt Anita Schaaij.

Er zijn ook plannen voor een nieuwe jongerenvoorziening in Beverwaard. Hier komt later meer informatie over vrij. De nachtopvang op de Vijverhofstraat wordt op 25 januari om 14.00 geopend en de jongerenopvang op de Kapershoekseweg in Hoogvliet wordt op 26 januari om 13.00 geopend.