Nationale Broer en Zus Dag: Rotterdammers delen de leukste herinneringen

Het is vandaag nationale broer- en zussendag. Dit betekent dat je vandaag extra aandacht en liefde kunt geven aan je broer of zus. Wij zijn naar Overschie gegaan en hebben gevraagd wat de leukste herinneringen zijn aan hun broer of zus.

Deze dag is voor iedereen verschillend. De één is misschien enig kind, de ander heeft drie broer/zussen of de familie woont in het buitenland. Een Rotterdamse wordt tijdens het interview emotioneel, omdat ze is verhuisd. De drie zussen wonen verspreid, één zus woont in Amerika en de ander in Engeland. “Voor mij is het elke dag zussendag, want ze maakt altijd eten voor mij,” zegt een andere Rotterdammer. Zo vertelt een verkoper dat hij en de hele familie vroeger met de auto naar Marokko reden. “Wij waren nog niet eens de grens over en mijn vader dreigde ons eruit te zetten, omdat we ruzie kregen soms. Familie is familie, die kies je niet uit.”

Radio-DJ Giel Beelen kwam in 2013 met het idee om 30 september uit te roepen tot nationale broer- en zussendag. Dit ter nagedachtenis aan zijn zus, die hij in 2013 verloor. “Broer en zussendag moet niet alleen één dag, het moet elke dag zijn,” blijkt de algemene conclusie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat