Nationale voorleesdagen in Rotterdam

Jong geleerd is oud gedaan. Dat is het motto achter ‘De Nationale Voorleesdagen 2015’. Op veel scholen in onze gemeente wordt regelmatig een verhaaltje voorgelezen. OPEN Rotterdam bezocht een basisschool in Oud-Charlois en Hoek van Holland.

Op de OBS van Rijckevorsel aan de Mercatorweg in de Hoek wisselde de leerkrachten van klas om daar voor te lezen. Zo kon het dus gebeuren dat juffrouw Charon die normaal voor groep 5 en 6 les geeft ineens moest gaan voorlezen voor een klas voor peuters. “Het mooiste vind ik wanneer ik het verhaal dat ik voorlees helemaal kan uitbeelden. Ik vind het heerlijk om helemaal in een verhaal op te gaan.” aldus de leerkracht.

Centraal deze editie van De Nationale Voorleesdagen is het prentenboek ‘Boer Boris gaat naar het strand.’ Behalve op de school in Hoek van Holland las ook leesconsulent Jolanda de Bus van de Bibliotheek Rotterdam voor uit dit boek op een school in Oud-Charlois. Als leesconsulent reist ze deze dagen kris kras door Rotterdam. Ten eerste leest ze voor, maar probeert ze ook het belang van het (voor)lezen op jonge leeftijd onder de aandacht te brengen.