Nederlandse en Kroatische fotografen verkennen Delfshaven

Voor het project Scanning Delfshaven werken fotografen uit Nederland en Kroatië samen. Documentaire fotografen Florian Braakman, Olivier van Breugel, Verena Blok, Ana Opalić, Bojan Mrđenović en Borko Vukosav doen hiervoor een onderzoek en analyse rondom de Rotterdamse wijk Delfshaven en creëren een presentatie over hun bevindingen.

De zes elkaar onbekende kunstenaars krijgen slechts zes dagen de tijd om van concept tot presentatie te komen. Het project daagt hun vaardigheden op gebied van samenwerking, creativiteit en aanpassingsvermogen uit. Daarnaast nodigt het project hen uit op nieuwe manieren na te denken over het concept van een wijk en op welke wijze de bewoners aan een kunstzinnige presentatie kunnen worden verbonden.
De resultaten van deze bijzondere samenwerking zijn vanaf 12 januari 19.00 uur gratis te bezoeken bij Foundation Mesh aan de Mathenesserweg 128a.

Het project wordt georganiseerd in samenwerking met Kroatisch fotografie festival Organ Vida en wordt ondersteund door Gemeente Rotterdam en het Ministerie van Cultuur, Kroatië.

Meer zien over Scanning Delfshaven? Volg dan ons Instagram-account @openrotterdam. Fotograaf Florian Braakman neemt dinsdag 9 januari ons Instagram-account over! Meer informatie over het project en de presentatie vind je ook hier.


Bekijk hieronder ook een portret van fotograaf Florian Braakman in het programma Rotterdam Snapshots.

(Foto: Marcel Kollen)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat