Nederlandse Judith geeft Kaapverdiaanse taal- en cultuurlessen

Judith Rietveld ging op haar twintigste naar Kaapverdië en werd verliefd op het land. De laatste paar jaar is ze vaker in Kaapverdië dan in Nederland. Ze wil haar liefde voor het land overbrengen op de jongste generatie Kaapverdianen. Daarom geeft ze op bijzondere plekken taal- en cultuurlessen.

Toen Judith voor het eerste aankwam op Kaapverdië werd ze direct gegrepen: “Niet alleen door de warmte van de lucht, maar ook door de warmte van de mensen. Dat gevoel ben ik nooit meer vergeten”. In het afgelopen vier jaar is ze al zeven keer op en neer gereisd naar Kaapverdië: “Als ik in Nederland ben, werk ik alweer toe naar de volgende reis naar Kaapverdië”.

Veel Kaapverdische vrienden en kennissen vroegen haar of ze niet iets wilde doen met haar kennis van het land. Ze heeft nu voor de tweede keer een taal- en cultuurles georganiseerd. De vorige keer ging ze samen met een groep leerlingen naar een strandje op Heijplaat en deze keer zijn ze naar een tuin in Schiebroek gegaan. Judith zoekt bijzondere plekken uit zodat de kinderen op spelenderwijs kunnen leren over hun roots. Deze keer gaan de kinderen naar Stadsboerderij Natuurtalent Schiebroek. De Kaapverdiaanse José Flor Olivgira heeft daar een kruidentuin. De kinderen leren van hem over kruiden en hoe deze worden genoemd in het Kaapverdiaans. Judith wilde de kinderen graag meenemen naar de tuin, omdat in Kaapverdië jongeren naar de stad trekken. Judith wil de kinderen leren over het belang van landbouw.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter