Nederlandse skateboard top geeft voorproefje op Olympische Spelen 2020

Op 13, 14 en 15 september strijden Skateboard grootheden voor de Nederlandse titel in skatepark Skateland. Niet alleen wordt er om de Nederlandse titel gestreden, maar ook om kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020.

Dit weekend staat volledig in het teken van straatcultuur in Rotterdam. Verschillende evenementen zoals Street Culture Weekend en POW! WOW! Rotterdam sieren de straten zowel in het centrum als op Zuid. Denk aan straatvoetbal, freerunnen en BMX. Een belangrijk onderdeel is het NK Skateboarden.

Skateboarden debuteert als olympische sport tijdens de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Een van de olympische onderdelen binnen het skateboarden is het zogenaamde Skateboard Street. Dit weekend is het mogelijk om skateboarders in actie te zien die Nederland mogelijk in Tokyo zullen vertegenwoordigen.

Het is extra bijzonder vanwege het 20-jarig jubileum van Skateland en is trots om het NK Skateboarden Street 2019 te hosten. Het NK Skateboarden Street wordt georganiseerd door Skateland Rotterdam in samenwerking met Skateboard Federatie Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Rotterdam Topsport en Gemeente Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat