Nederlandse waterpolodames strijden voor kwalificatie World Cup in Zwemcentrum Rotterdam

In Zwemcentrum Rotterdam bij Zuidplein proberen van 11 tot en met 13 april de acht beste vrouwelijke teams een plek te veroveren voor de Super Finale van de World Aquatics Waterpolo World Cup. Ook het Nederlandse waterpoloteam vrouwen probeert zich de komende dagen in Rotterdam te kwalificeren voor de finale.

De kwalificatiewedstrijden zijn verdeeld over twee poules. De Nederlandse ploeg zit in poule A, samen met Griekenland, Hongarije en Australië. In poule B zitten Spanje, de Verenigde Staten – de huidige wereldkampioen – Italië en China. De twee beste landen mogen door naar de Super Finale van de World Aquatics Waterpolo World Cup in Los Angeles.

De komende dagen spelen de teams de eerste ronde kwalificatiewedstrijden. De tweede ronde kwalificatiewedstrijden is van 19 tot en met 21 april in Athene, Griekenland.

Het zwembad op Zuid is het enige Olympisch zwembad in Rotterdam. Dat betekent dat in het 50-meterbad waterpolo- en zwemwedstrijden op hoog niveau kunnen plaatsvinden. Het zwembad opende in 2018 officieel haar deuren en is sindsdien vaker het toneel van (inter)nationale topwedstrijden.

Nederland zwemt dinsdag 11 april om 18.30u de eerste wedstrijd tegen Australië.