Niet alle omwonenden tekenen petitie tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport wil het aantal vluchten uitbreiden. Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast is het hier niet mee eens en zijn een petitie gestart om de plannen van de luchthaven tegen te gaan. Over de petitie wordt in de wijk en omstreken volop geflyerd.

Inmiddels heeft Rotterdam The Hague Airport via de mail gereageerd op het bericht. De discussie gaat volgens hen met name over uitbreiding van het aantal vluchten en niet over de uitbreiding van de geluidsruimte. “Als er stillere toestellen ingezet zouden gaan worden, kan er wellicht wat meer gevlogen worden. Maar ook dat is alleen mogelijk onder strenge voorwaarden (niet meer CO2 uitstoot en geen extra vluchten in de randen van de dag, dus tussen 07-09 uur of 21-23 uur). Of er uiteindelijk groei aangevraagd kan gaan worden is afhankelijk van de onderzoeken die op dit moment lopen (milieu effectenrapportage).”

De nieuwe plannen kunnen volgens de omwonenden zorgen voor meer geluidsoverlast, slaapverstoring, ongezonde lucht in de woonomgeving en een waardedaling van de woningen, maar niet iedereen is het hiermee eens: “Ik vind het altijd een beetje krom. Mensen die hier wonen hebben last van de vliegtuigen, maar willen wel graag vanaf Rotterdam The Hague Airport vliegen”, aldus een buurtbewoner. Wij gingen de straat op en stelden in de wijk Schiebroek, wat naast het vliegveld ligt en waarvan de omwonenden de meeste overlast ervaren, de OPEN-vraag: wat vind jij van de plannen van het RTHA?