Series van OPEN Rotterdam/
Niet alleen op de wereld

In de talkshow ‘Niet alleen op de wereld’ spreken twee ervaringsdeskundigen Annelieke en Vanity met jongeren, jonge hulpverleners en laagdrempelige organisaties over eenzaamheid.

Aflevering 3

De 14-jarige Zakariyya is opgegroeid in armoede. Door zijn leefomstandigheden en traumatische gebeurtenissen nam zijn gewicht toe. Beide zaken hadden pesten op school tot gevolg. Hoe heeft Zakariyya zich daar doorheen geworsteld? In ‘Niet alleen op de Wereld’ vertelt hij samen met zijn moeder Nasrien meer hierover aan aan ervaringsdeskundigen en hosts Annelieke en Vanity.

Aflevering 2

In de tweede aflevering spreken Annelieke en Vanity met Djawad Ahmadi en Abdul Saltar van het project MDT Op Zuid. MDT Op Zuid wil mensen, voornamelijk statushouders, een kans geven om actief deel te nemen aan de maatschappij en om zelfstandig te kunnen leven. Abdul is in 2014 uit Syrië gevlucht en woont nu anderhalf jaar in Nederland. Via school kwam hij in aanraking met het project en met Djawad. Wat is de stichting precies, wat doen ze allemaal en wat heeft het voor Abdul betekent?

Aflevering 1

In de eerste aflevering gaan Annelieke en Vanity in gesprek met Natascha Bernaards, pestcoördinator basisschool De Triangel, en met Jacqueline Jonckhart, directeur van de Giovanni van Bronckhorst Foundation, over pesten. Wat is pesten en wat is de invloed ervan?

Aflevering 3…

Aflevering 2…

Aflevering 1…