Niet dansen maar schoonmaken in Blijdorp

Diverse festivals gaan dit jaar niet door vanwege corona, dat geldt ook voor het Blijdorp Festival, maar de organisatie komt met een bijzonder alternatief.

In plaats van hossende feestvierders is het Roel Langerak Park zaterdag 8 augustus het domein van enthousiaste schoonmakers. De organisatie Stichting De Wijze uil, werkt voor dit initiatief samen met de app Climars, de foodtruck Chez Jan en de gemeente Rotterdam. Het is de bedoeling dat het zwerfvuil in het park en de omliggende wijken wordt opgeruimd.

Bezoekers kunnen zichzelf en eventuele vrienden en familie aanmelden via de website en Blijdorp Festival social media. Ze worden verwacht op zaterdag 8 augustus in het Roel Langerakpark waar zij hun schoonmaak spullen op kunnen halen “We roepen iedereen op die een steentje bij wil dragen aan een schonere stad zich aan te melden voor deze actie. We werken in teams, houden rekening met alle RIVM richtlijnen en hebben voldoende schoonmaak materialen beschikbaar.” Aldus Berend van Hoek, mede-organisator van de actie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat