Niet op De Parade dit jaar, dus gaat artiestenplatform Grande Loge online

Grande Loge start een online platform voor artiesten om hen een podium te bieden tijdens de coronacrisis. Het platform werkt hiervoor samen met verschillende Rotterdamse performers en filmmakers. Normaal staat Grande Loge op het reizende theaterfestival De Parade, maar dat gaat dit jaar niet door.

“In het atelier van Lieshout nemen we al onze video’s op”, begint Tjon Rockon van Grande Loge. “We maken dit project omdat we toch iets wilde doen aan communitybuilding in deze coronatijd”, legt hij uit. Het platform biedt een podium voor allerlei Rotterdamse artiesten, waaronder Devante Albitrouw.

Voor hem is Grande Loge erg belangrijk. “Normaal ben je onder mensen en heb je direct contact met ze. Nu moet het dan maar via internet. En misschien bereiken we zo ook nog wel andere mensen”, zegt hij.

Hoewel Tjon Rockon het mist om voor publiek te staan en dat nog steeds het liefste doet, is hij blij met dit plan. “We willen natuurlijk snel weer voor publiek staan. Maar we vinden dit ook wel heel bruut. We gaan zeker tot eind augustus door met dit soort videoprojecten, maar misschien daarna ook nog wel”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter