Niet te filmen

De serie Niet te filmen is een nieuwe rubriek in ons dagelijks tv magazine 010nu. Vanaf 7 januari 2016 in 010nu: ‘Niet te filmen’. Een reeks portretten van Rotterdammers die voor het Stadsarchief Rotterdam vrijwillig hun eigen stad fotograferen.

Het Stadsarchief Rotterdam stuurt inwoners van Rotterdam op pad. Het Stadsarchief laat Rotterdammers met een passie voor fotografie hun eigen stad in beeld brengen, zodat ook volgende generaties kunnen zien hoe Rotterdam in voorbije jaren in beweging was.
In de tv-serie ‘Niet te filmen’ maken we kennis met 7 van die fotografen. Wie zijn ze? Wat fotograferen ze? Hoe gaan ze te werk en waarom doen ze dit zo graag vrijwillig voor het Stadsarchief?

Ook nemen we iedere week een kijkje in de depot van het Stadsarchief Rotterdam. Bijvoorbeeld: fotograaf Sjef Middelweerd fotografeert het nieuwe Dakpark Delfshaven. Wanda Waanders van het Stadsarchief laat ons aan de hand van een oude foto zien hoe dat gebied er in de jaren ‘30 uit zag. Wellicht kijken we over tientallen jaren net zo naar de foto’s van nu.

Aflevering 1
In ‘Niet te filmen’ brengen Rotterdamse vrijwillige fotografen voor het Stadsarchief Rotterdam hun eigen stad in beeld. In de eerste aflevering maken we kennis met het fotoproject van het Stadsarchief Rotterdam en blikken we vooruit op de komende afleveringen. Welke plekken in Rotterdam fotograferen de deelnemers en wat zijn hun beweegredenen.

Rotterdam verandert met de dag. De stad is zogezegd “niet te filmen”, zo snel gaat dat. In onze wekelijkse série “Niet te filmen” maken we kennis met Rotterdammers die toch proberen die veranderingen bij te houden: voor het Stadsarchief Rotterdam maken ze foto’s van hun eigen stad. Vanaf komende week iedere week één van die fotografen, maar vandaag: eerst een vooruitblik.
 

Aflevering 2
In de tweede aflevering maken we kennis met Sjef Middelweerd. Hij is vakfotograaf, maar gaat ook als vrijwilliger op pad voor het Stadsarchief om Rotterdam anno 2016 in beeld te brengen. Sjef Middelweerd fotografeert het Dakpark in Delfshaven en de drukte rond het nieuwe Centraal Station.
 


Aflevering 3
In de derde aflevering maken we kennis met Geralda de Graaf. Geralda fotografeert Begraafplaats Crooswijk en haar eigen buurt: de Nieuwe Binnenweg.

Aflevering 4
In de vierde aflevering maken we kennis met Peter Dane. Peter fotografeert metrostation Wilhelminaplein en de van Nellefabriek.

 

 
Aflevering 5
de vijfde aflevering maken we kennis met Alexander Meeder. Alexander fotografeert Diergaarde Blijdorp en de Hoogstraat.
 

Aflevering 6
In de zesde aflevering maken we kennis met Ina Daniels. Ina fotografeert sloop en nieuwbouw van een wijkje in Overschie-Oost en het Museumpark.
 


Aflevering 7
In de 7e aflevering maken we kennis met Ger Stahlhöfer. Hij fotografeert het Noordereiland.
 


Aflevering 8
In de achtste aflevering maken we kennis met Mark Roestenburg. Mark fotografeert de Wilhelminapier en de 2e Maasvlakte.

 

Vind jij het fotograferen van de stad net zo leuk als deze fotografen? Doe dan mee aan onze prijsvraag op Facebook en maak kans op het boekje ‘De kleine geschiedenis van Rotterdam voor dummies’. Elke week is er een nieuwe winactie.

Bekijk alle teasers en afleveringen op ons Youtube-kanaal.

Te zien vanaf 7 januari op OPEN Rotterdam TV (Ziggo 36 KPN 636) en OPEN Rotterdam Digitaal (website, facebook, twitter).